Head
- koření nové 3-4 kuličky
- drůbeží kosti 500 g
- z perličky maso 500 g
- koření jalovec 1-2 kuličky
- kořenová zelenina 500 g
- pórek 1 špalíček
- cibule 1 ks
- sůl 1-2 ks
- pepř 5 kuliček
- bobkový list 1-2 ks
Postup přípravy
V hrnci uvedeme asi půllitr vody k varu, vložíme kosti a maso a povaříme minutku, jen aby se maso zatáhlo. Scedíme, maso a kosti opláchneme studenou vodou. Opláchnuté maso a kosti vložíme do hrnce, zalijeme 2-3 litry studené vody a přidáme koření. Pomalu vaříme.
Po zhruba půl hodině přidáme zeleninu (vcelku či nakrájenou na větší špalíky, cibuli rozpůlíme) a dál pomalu táhneme 3-4 hodiny. Průběžně odebíráme vysráženou bílkovinu. Vyndáme maso, kosti a zeleninu a koření. Maso a zeleninu nakrájíme a vložíme zpět do vývaru.