V mnoha kuchyních, francouzské, polské, běloruské a koneckonců i české, najdete variaci skvělého pečiva, kterému my podle polské verze říkáme „babka“, prostě proto, že se nám ten název líbí. Jinak bude asi nejpravděpodobnější, že je původem z Francie.
Nechte višně namočené v rumu alespoň 4 hodiny, ale nejlépe přes noc.
Na těsto prosijte mouku a sůl do velké mísy a vmíchejte droždí. V jiné misce smíchejte mléko, máslo, cukr a vejce. Uprostřed mouky udělejte důlek, vlijte směs a zamíchejte těsto. Rukama ho hněťte, dokud nebude hladké a pružné. Přemístěte ho do lehce vymaštěné mísy, zakryjte fólií a nechte na teplém místě kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí objem.
Předehřejte troubu na 220 °C.
Vyklopte těsto na lehce pomoučenou plochu a rukama roztáhněte na obdélník zhruba 40 x 20 cm. Posypte čokoládou a višněmi tak, aby vám zbyl podél jedné dlouhé strany asi 2 cm široký volný okraj. Směrem od tohoto okraje těsto srolujte. Odkrojte případné nerovné konce a rozkrojte „roládu“ na 7 kusů.
Vymažte 20centimetrovou koláčovou formu (můžete použít i hlubší pánev, pokud se vám vejde do trouby). Dejte do ní kolečka těsta, opět přikryjte fólií a nechte ještě 30 minut kynout. Zvětší se a vyplní formu.
Dejte formu do trouby a hned stáhněte teplotu na 200 °C. Pečte 35 minut dozlatova.
Mezitím připravte rumový sirup smícháním rumu, cukru a 125 ml vody. Pomalu ho asi 10 minut za stálého míchání provařte. Nechte mírně zchladnout a lžící jím přelijte ještě horkou babku.