Suroviny
- vepřové kotlety (s kostí) 4 ks
- česnek 4 stroužky
- slunečnicový olej
- bílý žampion (nebo jiné běžné houby) 4 ks
- sůl 1 špetka
- pepř
- šalotka 1 ks
- sýr Roquefort (nebo jiný modrý sýr) 140 g
Doporučená příloha
- těstoviny (čerstvé)
Postup přípravy
- Kotletky dobře osušte, po obou stranách do nich vetřete nadrcený česnek. V oleji a másle je po obou stranách opečte dohněda.
- Očistěte houby, nakrájejte je a vložte do zapékací mísy. Osolte je a opepřete. Osolte a opepřete také dohněda opečené kotlety a položte je na houby. Rozdělte nasekanou šalotku a nadrobený sýr na maso a pečte v troubě na 150°C asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a houby jsou hotové.
- Podávejte s čerstvými těstovinami.