Hlavní chod
Příloha - noky
- hrubá mouka 500 g
 - vejce
 - sůl
 - mléko
 
Postup přípravy
Hlavní chod:
Vepřová plec (kýta) s hořčicovou omáčkou a noky
Ingredience:
- 1 kg vepřové plece, kýty
 - 2–3 cibule
 - sádlo
 - bujon (kostka)
 - plnotučná hořčice (kelímek 200 g)
 - 35 g sušených sladkých papriček
 - hladká mouka na zahuštění
 - sůl
 - 4 stroužky česneku
 - cukr
 - ocet
 
Příloha – noky:
- 500 g hrubé mouky
 - vejce
 - sůl
 - mléko
 
Postup:
Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme dorůžova cibuli. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice, hořčici a vložíme k cibuli. Necháme zatáhnout ze všech stran. Potom zalijeme horkou vodou, přidáme bujon a vložíme do rozpálené trouby, kde pečeme asi 2 hodiny (dle velikosti masa).
Po změknutí omáčku přecedíme, ochutíme cukrem, solí, popřípadě octem a zahustíme moukou s vodou. Necháme provařit, nakrájíme maso na plátky a vložíme zpět do omáčky.
Při přípravě noků smícháme hrubou mouku s mlékem, vajíčkem a solí, vytváříme noky a vhazujeme je do vařící osolené vody, kde je vaříme asi 5 až 10 minut (dle velikosti).