Houskový knedlík
- hrubá mouka 1 kg
Houskový knedlík
Head
Postup přípravy
Maso necháme zatáhnout ze všech stran na pánvi, poté ho vyndáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rajský protlak, necháme provařit. Po chvíli vrátíme maso zpět a vaříme v tlakovém hrnci dvě hodiny. Po uvaření scedíme, uděláme zásmažku, přidáme dvě smetany, dle potřeby můžeme zředit trochou mléka, zahustíme hladkou moukou. Smícháme se šťávou z hrnce, do vzniklé omáčky přidáme nadrobno nakrájenou šunku, zelený hrášek, najemno nastrouhané kyselé okurky a mrkev, nakonec přidáme na zjemnění kousek másla.
Houskový knedlík: Z droždí, trochu mléka, trochu vody, špetky soli a cukru si připravíme kvásek. Hrubou mouku dáme do misky, přidáme dvě vajíčka, trochu vody a kvásek, zaděláme těsto, osolíme až nakonec. Přidáme na kostky nakrájené rohlíky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Po vykynutí vypracujeme šišky, necháme chvílí kynout, až poté vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Po uvaření propícháme špejli, aby odešla přebytečná pára a potřeme tukem.