Postup
- špagety 400 g
Vepřová pečeně – italian style
- bobkový list 4 lístek
Postup
- paprička 1 kus
Rucola salát
- citronová šťáva 1 lžíce
- olivový olej neuvedeno ml
Vepřová pečeně – italian style
- pomerančová kůra neuvedeno neuvedeno
- fenykl 1 polévková lžíce
- olivový olej 3 lžíce
- vepřové maso 1 kus
- olivový olej neuvedeno neuvedeno
- sůl neuvedeno neuvedeno
Postup přípravy
Příprava masa
Koření smícháme dohromady s pepřem, česnekem, pomerančovou kůrou, fenyklem a olivovým olejem, vytvoříme marinádu a maso potřeme (ne kůži). Maso necháme nejlépe přes noc uležet, nejméně 3 hodiny. Pečení
Troubu předehřejeme na 240C. Půl hodiny před pečením vyjmeme naložené maso z lednice a kůži potřeme olivovým olejem a velmi bohatě posypeme solí. Sůl vetřeme do kůže a maso vložíme do pekáče a trouby, pečeme 30 minut, pak snížíme teplotu na 180C (u horkovzdušných paltí vždy přibližně o 20C méně) a dále pečeme 50-60 minut (pro výpočet doby pečení použijte jednoduchou úměru – 30 minut na každých 500 g masa).
Pro kontrolu, zda je maso dostatečně propečené, píchneme do něj špejli J - maso by mělo být měkké, šťává čirá ne růžová.
Servírujeme nakrájené na plátky se salátem, podléváme štávou
Spaghetti olio e peperoncino (4 porce)
Ingredience:
400g špaget
180ml extra virgin olivového oleje
1 nebo více červených papriček, nasekaných
šálek nasekané petrželky
sůl na dochucení Postup
Pomalu rozehřejeme olej ve větší hluboké pánvi a přidáme nasekané chilli. Opatrně osmahneme. Sejmeme s hořáku.
Špagety uvaříme obvyklým postupem a slijeme, přidáme do pánve s chilli olejem, vmícháme petržela a okořeníme solí. Servírujeme Rucola salát Ingredience:
150-200g rucoly
jedno větší jablko
piniová jádra
citrńová štáva (jedna lžíce), extra virgin olivový olej, čerstvě drcený pepř, sůl postup:
Rucolu propláchneme vodou a dáme do větší mísy. Jablko oloupeme, odstraníme střed a nakrájíme, zakápneme citrónovou šťávou. Vše promícháme a dochutíme olivovým olejem, pepřem a solí, posypeme piniovýmy jádry. Servírujeme
Vepřová pečeně – Italian Style (4 porce)
Ingredience:
2 polévkové lžíce rozmarýnu, nasekaného (může být čerstvý nebo sušený – pak drcený)
4 lístky čerstvého nebo sušeného bobkového listu
1 polévková lžíce šalvěje
čerstvě mletý pepř
4 stroužky česneku, rozmačkané
nastrouhanou kůru z půlky pomeranče
1 polévková lžíce drceného fenyklu
3 lžíce olivového oleje
1 kus vepřové roštěné s kostí a kůží
olivový olej navíc, sůl