Postup
- cibule neuvedeno neuvedeno
Vepřová afrodite v župánku
Postup přípravy
Ze panenky odřízneme špičku a palec, zbytek rozkrojíme na dvě porce. Vzniknou nám dva válečky. Váleček lehce rozklepeme, prstem uděláme do masa dolík. Ten vysypeme grilovacím kořením a na něj položíme trojúhelníček sýra. Zasypeme bazalkou. Celé obalíme plátky anglické slaniny. Totéž uděláme s druhým válečkem masa. Poté je oba napíchneme na špejli. Dáme na plech, pečeme 25 minut při 220 stupních. Bylinková omáčka
Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme bylinkové pesto, rozmarýn, bazalku, sůl, pepř. Svaříme. Jakmile omáčka zhoustne, odstavíme.
Servírujeme tak, že na talíř nejprve nalijeme bylinkovou omáčku, na ni položíme špalíčky masa a přidáme brambory.
Řecké brambory
Ingredience 8 ks větších bramborgrilovací kořenísůl, pepř10 dkg na plátky nakrájené anglické slaniny2 cibule2 lžíce oleje
postup:
Brambory očistíme, rozkrojíme na polovinu a vrchní část lehce ozdobně namřížkujeme. Zasypeme grilovacím kořením, solí a pepřem. Půlky brambor položíme na olejem vymazaný plech. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka a touto směsí brambory zasypeme. Pečeme zhruba 25 minut při 150 stupních.
Vepřová Afrodite v župánku
Ingredience:
- 1 kg vepřové panenky
- 30 dkg nakrájené anglické slaniny
- grilovací koření
- sůl, pepř
- bylinky
- 30% smetana
- 2 cl mléka
- brambory
- cibule
- česnek
- 10 trojúhelníků taveného sýra