Suroviny
Postup přípravy
Maso si trochu naklepeme, kotlety po stranách trochu nařízneme, aby se při smažení nekroutily, a vepřové na chvíli naložíme do cibule a oleje. Až před tepelnou úpravou maso osolíme a opepříme. Pak zprudka opečeme z obou stran každý plátek zvlášť, aby se maso jenom zatáhlo (šťávu z pánve uchovat na polití masa!). Vepřové poté vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme na půl hodiny péct do trouby zapnuté na 180 stupňů.
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Měkké a scezené brambory pak rozšťoucháme s máslem, přidáme smetanu, popřípadě i vlažné mléko.
Ovoce použijeme jako oblohu. Oloupané mandarinky rozdělíme na měsíčky. Maso servírujeme s bramborovou kaši, na talíř přidáme mandarinky, hroznové víno, okapané žampiony a olivy.