Suroviny
- cherry rajčata (větší) 8 ks
- feta 200 g
- italský chléb (plátky 2 cm silné) 2 plátky
- sušená rajčata (naložená v oleji) 100 g
- černé olivy 100 g
Na marinádu
- extra virgin olivový olej 80 ml
- česnek (oloupaný a utřený) 1 stroužek
- citronová šťáva pár kapek
- pesto (zelené) 10 ml
- mořská sůl
Postup přípravy
- V misce smíchejte ingredience na marinádu. Olivový olej, česnek, sůl, pár kapek citronové šťávy a 10 ml zeleného pesta – to jsou asi dvě čajové lžičky. Vše dobře promíchejte.
- Plátky chleba nakrájejte na kostičky, ponořte na pár sekund do marinády a rychle vyndejte, aby se nerozmáčel. Uložte stranou. Do marinády dejte na kostičky nakrájený feta sýr, celá cherry rajčátka a přepůlená sušená rajčata. Nechte 30 minut marinovat.
- Připravte gril. Oba druhy rajčátek, sýr i chléb napichujte střídavě na bambusové špejle a každý kebab zakončete černou olivou. Kebaby grilujte 3–4 minuty z každé strany. Během grilování je alespoň jednou potřete marinádou.
- Jakmile se sýr začne roztékat a chléb je upečený dokřupava, sundejte kebaby z grilua ihned podávejte.