Na česnekovou pomazánku
- pomazánkové máslo 2 kus
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Předkrm:Variace pomazánek
postup: Z Moravanky slijeme vodu a odstraníme feferonku. Zbytek zeleniny nasekáme nebo rozmixujeme na kousíčky. Zeleninovou směs smícháme s pomazánkovým máslem, dochutíme.Rozmačkaný prolisovaný česnek smícháme s nastrouhaným eidamem. Přidáme dvě lžíce neochuceného pomazánkového másla a taveného sýru a vše smícháme dohromady. Necháme odležet, případně dochutíme. Podáváme s dobrým pečivem bílým i celozrnným.