Suroviny
- špekáčky 3 ks
- párek (mini vídeňské) 300 g
- cibule 1 ks
- šalotka 1 ks
- paprička jalapeňo 2 ks
- celer 2 lžíce
- nakládané okurky 6 ks
- nakládané cibulky 2 lžíce
- nakládané kapie 1 lžíce
- hořčičné semínko 2 lžíce
- nové koření 2 lžíce
- kopr 1 snítka
- bobkový list 4 ks
- voda (vlažná) 200 ml
- sůl
- vinný ocet 3 lžíce
- ocet 3 lžíce
- čerstvě namletý pepř
Další originální recepty na nakládané dobroty z nové kuchařky Naložto najdete v podzimním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:
Článek
Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Postup přípravy
- Cibuli a šalotku oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky. Špekáčky a párečky vyloupněte ze střívek a podélně nařízněte.
- Do špekáčků napěchujte nakládaný celer, do párečku nakrájenou šalotku. Připravte si dvě sklenice a každou uzeninu ukládejte do jedné z nich. Vrstvy párečků proložte nakládanými okurkami, cibulkami, čerstvým koprem a dvěma ze čtyř bobkových listů.
- Špekáčky párujte s červenou cibulí, nakládanou kapií, novým kořením, hořčičným semínkem a zbylými dvěma bobkovými listy.
- Nad nálevem si oddechněte, bude stejný pro obě varianty utopenců. Rozmíchejte sůl a pepř ve vlažné vodě, přidejte oba octy a řádně promíchejte. Zalijte obě sklenice asi 2 cm pod okraj, ale rozhodně tak, aby byly uzeniny ponořené. Sklenice pořádně uzavřete a nechte alespoň 3 dny uležet v lednici. Až pak je můžete prohlásit za utopené a spláchnout dobře vychlazeným pivem.