Suroviny
- vepřová krkovice 500 g
- hořčice 2 lžíce
- koření na krkovici
- česnek
- kyselé okurky 5
- pórek 1
- slanina 100 g
- šlehačka 1
- sádlo (na pečení - volitelné )
Postup přípravy
Krkovici naklepeme, okořeníme, potřeme hořčicí
Doprostřed dáme špalíček uzené krkovice, obložíme proužky slaniny a proužky okurek, zabalíme do závitku a dáme do pekáčku
Podlijeme vodou, přidáme olej nebo sádlo a posypeme pórkem
Pečeme asi 1,5 hodiny na 180 °C
Ke konci pečení zjemníme šťávu z masa smetanou, do které přidáme lžíci hořčice
Můžeme rozmixovat
Podáváme s rýží a ledovým salátem se zálivkou dle vlastní fantazie
Hlavní chod
Valašský závitek s rýží a salátem se zálivkou
Ingredience:
- 5 plátků vykostěné krkovice
- 500 g uzené krkovice
- 2 lžíce hořčice
- směs koření na krkovici
- česnek
- 5 kyselých okurek
- 1 pórek
- 100 g slaniny
- 1 sladká šlehačka ke šlehání,
- olej nebo sádlo na pečení