Suroviny
- rýže 1 dávka
- česnek 4 kusy
- vývar 1 dávka
- máslo 1 dávka
- parmezán 1 dávka
- šafrán 2 špetky
- krevety 4 kusy
- limetka 1 kus
- kokosové mléko 1 kus
- olivový olej 1 dávka
Postup přípravy
1
Na pánvičce restujeme 4 stroužky česneku, poté přidáme základ rýže arborio a podlijeme vývarem
Postupně necháme svařit do konzistence rizota
Osolíme, opepříme a po odstavení vmícháme máslo, parmezán a špetku šafránu
2
Krevety si nařízneme a vyndáme střívko
Narychlo je osmažíme na oleji na pánvičce
3
Kokosové mléko nalijeme do hrnce a vymačkáme limetku, svaříme a pěnou polijeme rizoto Teplota: 100, 160 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: mezinárodníDoba přípravy: 1–30 minutČas vaření: 1–30 minutRecipe category: předkrm/ ryby/ restování/ vařeníPředkrm:Tygří krevety na šafránovém rizotu s kokosovým rizotem a limetkovým segmentempostup:1
Na pánvičce restujeme 4 stroužky česneku, poté přidáme základ rýže arborio a podlijeme vývarem
Postupně necháme svařit do konzistence rizota
Osolíme, opepříme a po odstavení vmícháme máslo, parmezán a špetku šafránu
2
Krevety si nařízneme a vyndáme střívko
Narychlo je osmažíme na oleji na pánvičce
3
Kokosové mléko nalijeme do hrnce a vymačkáme limetku, svaříme a pěnou polijeme rizoto