Najděte si recept
Na co máte chuť?

Třešňová bublanina
Oblíbená bublanina k létu prostě patří. Na přípravu není tak náročná, a pokud chcete, můžete ji vyzkoušet i s višněmi nebo třeba rybízem.
do 1 hodiny
Na pečení použijte formu o průměru 30 cm.
Suroviny
- hladká mouka 150 g
- polohrubá mouka 150 g
- cukr moučka 150 g
- kypřicí prášek bez fosfátů 1 ks
- rozpuštěné máslo 80 g
- Vejce 3 ks
- acidofilní mléko (nebo kefír) 230 ml
- domácí vanilkový cukr 1 lžíce
- vypeckované třešně 600 g
- kousek másla na vymazání formy
- polohrubá mouka na vysypání formy
- cukr moučka na poprášení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
- V jedné míse smíchejte oba druhy mouky s kypřicím práškem. Ve druhé míse vyšlehejte elektrickými metličkami rozpuštěné máslo, oba druhy cukru, vejce a acidofilní mléko (nebo kefír).
- Šlehejte 2 minuty. K této tekuté směsi postupně (už ručně) přimíchávejte oba druhy mouky s kypřicím práškem. Dokonale promíchejte, aby bylo těsto hladké, bez hrudek.
- Nalijte do formy, rozhrňte tak, aby bylo u okrajů v malinko vyšší vrstvě a poklaďte třešněmi. Pečte 30–35 minut. Po vystydnutí poprašte moučkovým cukrem.
Třešňová bublanina; foto: Pěkně vypečený blog
Pěkně vypečený blog
... aneb peču ráda pro svého muzikanta
Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.
Lucie Arichteva, 33 let