reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Třešňová bublanina
Autor: Pěkně vypečený blog Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Hodnoceno: 0x
Oblíbená bublanina k létu prostě patří. Na přípravu není tak náročná, a pokud chcete, můžete ji vyzkoušet i s višněmi nebo třeba rybízem.
do 1 hodiny

Na pečení použijte formu o průměru 30 cm.

reklama

Postup

  1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
  2. V jedné míse smíchejte oba druhy mouky s kypřicím práškem. Ve druhé míse vyšlehejte elektrickými metličkami rozpuštěné máslo, oba druhy cukru, vejce a acidofilní mléko (nebo kefír).
  3. Šlehejte 2 minuty. K této tekuté směsi postupně (už ručně) přimíchávejte oba druhy mouky s kypřicím práškem. Dokonale promíchejte, aby bylo těsto hladké, bez hrudek.
  4. Nalijte do formy, rozhrňte tak, aby bylo u okrajů v malinko vyšší vrstvě a poklaďte třešněmi. Pečte 30–35 minut. Po vystydnutí poprašte moučkovým cukrem.

Třešňová bublanina 2 Foto: Třešňová bublanina; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

reklama