Hlavní chod
- prsa
- omáčka
Postup přípravy
- škubánky
- povidla
Head
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
PolévkaTom kha kaipostup: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, citronovou trávu na šikmé, dvoucentimetrové proužky, houby na čtvrtky
V hrnci rozehřejeme pastu Tom kha kai, přilijeme trošku kokosového mléka, promícháme, vlijeme zbytek mléka, přivedeme k varu, vložíme maso a vaříme doměkka
Pak přidáme citronovou trávu a houby, dochutíme rybí omáčkou, cukrem a citronovou trávou a ještě krátce povaříme