Suroviny
- tuňák (v oleji nebo ve slaném nálevu) 1 konzerva
- strouhaný parmazán 40 g
- citron 1 ks
- polníček 200 g
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
- toustový chléb (celozrnný) 8 plátků
Postup přípravy
- Tuňáka slijte, vložte ho do misky, přidejte nastrouhaný parmazán a 1 lžičku jemně nastrouhané citronové kůry, zakápněte citronovou šťávou a dobře vše promíchejte. Podle chuti dosolte, ale myslete na to, že parmazán je dost slaný.
- Polníček omyjte, osušte (nejlépe to jde v odstředivce na salát), vložte ho do misky, zakapejte olivovým olejem a lehce promíchejte.
- Plátky toastového chleba nasucho ogrilujte. Na čtyři plátky rozložte vrstvu polníčku, na ni položte kousky tuňáka a znovu vrstvu polníčku. Přiklopte druhým plátkem chleba.
- Prima tip: Pokud použijete tuňáka v oleji, můžete olej z konzervy využít na zakapání polníčku.