Suroviny
Postup přípravy
Uvaříme si silnou kávu a necháme ji vychladnout. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžíci vanilkového cukru. Z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme sníh a tuhou šlehačku a lehounce vymícháme krém.
Formu vyskládáme piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s amarettem. Piškoty potřeme krémem a posypeme kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme nastrouhanou hořkou čokoládou na vaření.
Tiramisu dáme odležet alespoň na dvanáct hodin do chladu, aby moučník dobře ztuhl, držel tvar a dal se naporcovat.