Suroviny
- pečivo 3 ks
- kuřecí maso 2 ks
- celer 1 kus
- máslo 1 kus
- vlašské ořechy None kus
- sůl None kus
- pepř None kus
- hořčice 0.5 kávová lžička
- majonéza 1 lžíce
- sýr 150 g
- hroznové víno None kus
Postup přípravy
Kuřecí maso pokrájíme na velmi malé kousky. Řapíkatý celer a papriku očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Vlašské ořechy trochu nadrtíme rukou.
Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme kuřecí prsa a orestujeme. Přidáme pokrájený řapíkatý celer a znovu krátce restujeme. Poté přidáme hořčici, sůl, pepř, majonézu, vlašské ořechy a již jen chvilku zahříváme, aby se ingredience spojily. Banketky nebo minibagetky podélně rozkrojíme, vydlabeme vnitřky a naplníme je připraveným salátem. Zasypeme strouhaným sýrem typu niva a dáme zapéct do trouby na cca 5 minut.
Teplý kuřecí salát v bílém pečivu zapečený s modrým sýrem
Ingredience:
- 3 ks banketek nebo bílé minibagety
- 2 kuřecí prsa
- 1 stonek řapíkatého celeru
- plátek másla
- vlašské ořechy
- sůl, pepř
- ½ kávové lžičky plnotučné hořčice
- 1 lžíce majonézy
- 150 g sýru typu niva
- hroznové víno na ozdobu