Suroviny
- banán
- ananas
- hroznové víno
- borůvky
- jahodový sirup
- čokoládová poleva
- šlehačka
- whisky 5 cl
- třtinový cukr
- máta (lístky - volitelné )
Postup přípravy
Ovoce nakrájíme na menší kousky
Na pánev dáme hnědý cukr, aby lehce zkaramelizoval
Přidáme ovoce, polijeme jahodovým sirupem a necháme restovat
Pozor, aby se nám banány nerozpadly! Když je ovoce prohřáté, zakapeme ho destilátem
Servírujeme do pohárů, pocukrujeme, dozdobíme šlehačkou, čerstvými borůvkami, polevou a lístkem meduňky nebo máty
Dezert
Teplé ovoce
Ingredience (množství ovoce volíme dle počtu porcí):
- banány
- 1 konzerva ananasu
- hroznové víno
- čerstvé jahody a borůvky
- jahodový sirup
- čokoládová poleva
- šlehačka
- 5 cl whisky
- hnědý cukr
- lístky meduňky nebo máty