Bylinkový dresink
- zakysaná smetana 1 kus
- jogurt 1 kus
Bylinkový dresink
- sůl 1 špetka
Head
- slanina 100 g
Postup přípravy
1
Na deset minut dáme vařit brambory ve slupce
Po částečném vychladnutí brambor rozkrojíme na půlky a zčásti vydlabeme ostrou lžičkou (nožem) tak, abychom neprořízli slupku
Vydlabané brambory dáme na plech, posypeme solí a pepřem
Slaninu pokrájíme a posypeme jí brambory
Dáme péct na 170 °C, dokud nezměknou
2
Telecí medailonky si nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme a po okrajích nařízneme
Osolíme, opepříme, pomoučíme a po obou stranách opečeme asi deset minut na pánvičce
Ihned podáváme
3
Podáváme s dresinky, které si promícháme s uvedenými surovinami – bazalku a cibulku pokrájíme, česnek prolisujeme