Suroviny
- vývar
- celer 250 g
- mrkev 400 g
- telecí líčka 1 kg
- cibule 500 g
- petržel 300 g
- špek 25 g
- sůl 1 lžička
- tymián 1 snítka
- pepř 1 lžička
- bobkový list 5 ks
- nové koření 5 kuliček
- protlak 100 g
- víno 400 ml
- máslo
Postup přípravy
Telecí líčka očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Orestujeme v kastrolu zprudka po obou stranách dozlatova a vyndáme. Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek. Restujeme do hnědé barvy. V polovině restování přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a orestujeme do hněda. Potom přidáme protlak, orestujeme, zalijeme vínem, necháme lehce odpařit, vložíme líčka, koření a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka asi hodinu a půl. Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme do menšího hrnce, a pokud je to nutné, trochu zredukujeme. Dle potřeby dochutíme. Nakonec vmícháme kousky chladného másla. Podáváme na šťouchaných bramborech, přelité omáčkou.