2
- cibule kusů
- sádlo lžíce
- hladká mouka lžíce
- vývar l
Head
- smetana na vaření 200 ml
- sůl 1 špetka
- polévkové koření 1 špetka
Postup přípravy
1
Nejdříve si nachystáme očištěnou cibuli, kterou nahrubo nakrájíme a dáme orestovat na poloviční množství sádla
Když cibule trošku změkne, zasypeme ji asi čtyřmi lžícemi hladké mouky, zpěníme a necháme lehce zhnědnout
Takto připravenou jíšku zalijeme připraveným vývarem a necháme pořádně provařit
Přidáme trošku soli a trošku polévkového koření
Dále celou polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka
2
Nyní si připravíme zbytek cibulí, které nakrájíme na tenké měsíčky a necháme změknout na zbytku sádla dohněda
Takto hotovou cibuli, ale bez vypečeného tuku přidáme do rozmixované polévky
Nakonec už jen celou polévku zjemníme smetanou a krátce provaříme a můžeme podávat