Suroviny
- těstoviny 400 g
- uzený losos 300 g
- smetana 400 ml
- máslo 50 g
- brandy 5 cl
- muškátový oříšek 1 špetka
- kopr 1 snítka
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka

Postup přípravy
- Plátky lososa pokrájíme na tenké nudličky a zlehka je orestujeme na másle. Jejich chuť povzbudíme panákem brandy a flambujeme. Rozpáleného lososa zchladíme smetanovým přílivem a navrch přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
- Mezitím uvaříme tagliatelle „al dente“. Necháme je okapat, ale ne příliš důkladně, škrobová voda na nich pak špagety lépe spojí se šťávou a lososem. Necháme je vklouznout na pánev dokud se vše důkladně nepromísí. Porce špaget s lososem dekorujeme na talíři snítkou kopru.