Ingredience
- kuřecí maso 10 kus
1. marináda
- olej 1.5 dcl
- čerstvě mletý pepř
2. marináda
- marináda 2 lžíce
- česnek
- rajčatový protlak 150-200 g
- chilli
- med 2-3 lžíce
- sójová omáčka 4-5 lžic
- máslo 15 g
Postup přípravy
Smícháme ingredience na 1
marinádu, vylijeme do igelitového pytlíku a vložíme kuřecí paličky
Pytlík zavážeme, důkladně protřepeme a dáme alespoň přes noc odležet do lednice
Do rozpáleného rendlíku dáme zbytek 1
marinády, přidáme propasírovaný česnek a rajský protlak, necháme chvilku povařit a přidáme zbytek ingrediencí
Redukujeme zhruba 15 minut a přidáme máslo
Marinované paličky vyndáme z igelitového pytlíku, opečeme na pánvi, dáme do pekáče, potřeme 2
marinádou a přikryjeme alobalem
Pekáč dáme do trouby předehřáté na 200 °C, po 45 minutách znovu pomažeme marinádou a bez alobalu necháme dopéct
Hlavní chod:
Sweet Chilli Chicken
Ingredience:
10 kuřecích paliček
1. marináda:
1,5 dcl olejenové kořenítrocha skořicemuškátový květ nebo oříšekčerstvě mletý pepř
2. marináda:
2 lžíce marinády č. 12 stroužky česneku150–200 g rajčatového protlakupodle uvážení chilli2–3 lžíce medu4–5 lžic sójové omáčky15 g másla