Hlavní chod
- hovězí maso 1500 g
Postup přípravy
Postup přípravy
Nastrouháme kořenovou zeleninu a orestujeme na másle. Necháme vychladnout. Prošpikujeme svíčkovou a orestujeme ji na oleji. Vše dáme na pekáč, přidáme koření, bobkový list, zalijeme vínem a dáme péct asi na dvě hodiny do trouby.
Knedlík: Vyrobíme kvásek, přidáme mouku, vajíčko, nakrájenou červenou papriku, zelenou petrželku a opražené rohlíky. Necháme vykynout. Z těsta vyrobíme šišky, které 20 min. vaříme ve vodě.
Hlavní chod
Svíčková na smetaně s houskovými knedlíky
Ingredience:
- 1 500 g pravé hovězí svíčkové
- 1000 g kořenové zeleniny
- 150 g slaniny
- 1 šlehačka
- 1 zakysaná smetana
- koření
- citron
- 3 lžíce krystalového cukru
- brusinky
- šlehačka
- bobkový list
- červené víno