Steak z vepřové panenky s pečeným celerem
Zdroj: archiv Kalamáta Papadimitriou
Steak z vepřové panenky s pečeným celerem
Zdroj:
archiv Kalamáta Papadimitriou
Moje hodnocení
9x
Vepřová panenka má velmi jemnou chuť, proto jí sluší spojení s výraznější přílohou. Pečený celer získá úplně jinou - oříškovou chuť, která ještě lépe vynikne s tmavým balzamikem.
4 porce
60 minut
Suroviny
steaky z vepřové panenky
4 ks
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj)
Olivový olej
celer
300 g
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou tmavý s příchutí fíků
2 lžíce
Máslo
50 g
Sůl
Postup přípravy
Vepřovou panenku nasolte, okořeňte najemno nasekanými bylinkami a nechte odležet 20 minut v pokojové teplotě. Panenku v pánvi opečte ze všech stran dozlatova a poté asi 6 minut dopékejte v troubě rozehřáté na 180 °C. Během pečení panenku obracejte, aby šťáva rovnoměrně pronikla do celého masa.
Celer oloupejte, nakrájejte na větší kusy a společně s tymiánem, solí, olejem a stroužky česneku zabalte do alobalu a pečte v troubě na 180 °C cca 50 minut. Po upečení celer rozkrájejte na menší kousky, které orestujte na pánvi s fíkovým balzamikovým krémem a máslem.
Jako přílohu podávejte pyré ze sladkých brambor nebo bramborovou kaši.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.