Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Steak z vepřové panenky s pečeným celerem

4 porce
do 1 hodiny
Steak z vepřové panenky s pečeným celerem
Steak z vepřové panenky s pečeným celerem Autor: archiv Kalamáta Papadimitriou
Vepřová panenka má velmi jemnou chuť, proto jí sluší spojení s výraznější přílohou. Pečený celer získá úplně jinou - oříškovou chuť, která ještě lépe vynikne s tmavým balzamikem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vepřovou panenku nasolte, okořeňte najemno nasekanými bylinkami a nechte odležet 20 minut v pokojové teplotě. Panenku v pánvi opečte ze všech stran dozlatova a poté asi 6 minut dopékejte v troubě rozehřáté na 180 °C. Během pečení panenku obracejte, aby šťáva rovnoměrně pronikla do celého masa.
  2. Celer oloupejte, nakrájejte na větší kusy a společně s tymiánem, solí, olejem a stroužky česneku zabalte do alobalu a pečte v troubě na 180 °C cca 50 minut. Po upečení celer rozkrájejte na menší kousky, které orestujte na pánvi s fíkovým balzamikovým krémem a máslem.
  3. Jako přílohu podávejte pyré ze sladkých brambor nebo bramborovou kaši.
Reklama

Steak z vepřové panenky s pečeným celerem  Foto:

Steak z vepřové panenky s pečeným celerem, foto archiv Kalamáta Papadimitriou

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama