Suroviny
- zelený chřest 500 g
- cizrna (i z konzervy) 200 g
- červená cibule 2 ks
- rajský protlak 1 lžíce
- vývar (připravený z 1/2 kalíšku Knorr Bohatý bujón zeleninový) 250 ml
- cherry rajčata 250 g
- tymián (nasekaný) 3 lžíce
- máslo (nebo Rama Culinesse) 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Cizrnu namočíme na 3 hodiny do studené vody (nebo ještě lépe přes noc). Poté vodu slijeme a v čerstvé vodě bez soli uvaříme doměkka. Pokud používáte cizrnu z konzervy, dobře ji propláchněte.
- Chřest ve spodní části oloupeme, tvrdší konce odlomíme nebo odřízneme a ve slané vodě uvaříme do poloměkka (3–5 minut) a rychle zchladíme v ledové vodě. Chřest nakrájíme na 5cm kousky.
- Cibuli nakrájíme nahrubo, zlehka orestujeme na olivovém oleji, přidáme chřest, krátce spolu opečeme, přidáme rajský protlak a po 1 minutě zalijeme vývarem, připraveným z 1/2 kalíšku Knorr Bohatý bujón Zeleninový.
- Cizrnu, napůlená rajčata a tymián přidáme ke chřestu a dochutíme případně solí a pepřem. Zjemníme máslem nebo rostlinným tukem.