Suroviny
- mleté maso (libové,hovězí nebo směs hovězího a vepřového) 500 g
- šalotka (nakrájená nadrobno) 2 ks
- sójová omáčka (přirozeně fermentovaná Kikkoman) 3 lžíce
- žloutek 1 ks
- parmazán 20 g
- rajčata (zralá, podélně rozkrojená napůl) 6 ks
- balzamikový ocet 1 lžíce
- čedar (zralý sýr ) 60 g
- bulka (burgerové) 4 ks
- řeřicha
- kyselé okurky (nakrájené na plátky) 2 ks
- cukr (na pocukrování rajčat)
- čerstvě namletý pepř
Další zajímavé recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:
Postup přípravy
- Smíchtejte mleté maso, šalotku, Kikkoman sójovou omáčku, vaječný žloutek a parmazán. Do mísy přidejte černý pepř, rozdělte směs na 4 díly a vytvořte z nich karbanátky. Poté nechte alespoň 30 minut chladnout v ledničce.
- Předehřejte troubu na 150 ⁰C, poloviny rajčat pokapejte olivovým olejem, balzamikovým octem, Kikkoman sójovou omáčkou, trochou cukru a pečte 1 hodinu.
- Předehřejte grilovací pánev, masové hamburgery trochu potřete olivovým olejem, pečte z každé strany alespoň 5-6 minut. Nakonec posypte strouhaným čedarem, nechte péct ještě minutku, aby se sýr roztavil a pak posypte řeřichou. Nakonec přidejte na hamburger opečená rajčata, okurky a můžete podávat.
Skvělý letní burger se šťavnatým masem 2 Zdroj: Kikkoman
Připravte perfektní šťavnatá burger podle videoreceptu: