zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Skvělý letní burger se šťavnatým masem
Autor: Kikkoman Skvělý letní burger se šťavnatým masem

Skvělý letní burger se šťavnatým masem a pečenými rajčaty

Hodnoceno: 3x
K létu patří grilování a mezi grilovanými pochoutkami nesmí chybět pořádný burger. Můžete ho ale připravit i doma třeba na grilovací pánvi. Základem je perfektně připravené šťavnaté maso, zkuste ochutit přirozeně fermentovanou sójovou omáčkou KIKKOMAN, která maso nejen osolí a zjemní.
do 1 hodiny
4 porce

Další zajímavé recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Smíchtejte mleté maso, šalotku, Kikkoman sójovou omáčku, vaječný žloutek a parmazán. Do mísy přidejte černý pepř, rozdělte směs na 4 díly a vytvořte z nich karbanátky. Poté nechte alespoň 30 minut chladnout v ledničce. 
  2. Předehřejte troubu na 150 ⁰C, poloviny rajčat pokapejte olivovým olejem, balzamikovým octem, Kikkoman sójovou omáčkou, trochou cukru a pečte 1 hodinu. 
  3. Předehřejte grilovací pánev, masové hamburgery trochu potřete olivovým olejem, pečte z každé strany alespoň 5-6 minut. Nakonec posypte strouhaným čedarem, nechte péct ještě minutku, aby se sýr roztavil a pak posypte řeřichou. Nakonec přidejte na hamburger opečená rajčata, okurky a můžete podávat. 
Skvělý letní burger se šťavnatým masem
Autor: Kikkoman Skvělý letní burger se šťavnatým masem

Připravte perfektní šťavnatá burger podle videoreceptu: 

reklama

Související témata: Burger , hamburger , rajčata , grilování , mleté maso , Hlavní jídla