Skvělý letní burger se šťavnatým masem a pečenými rajčaty

Moje hodnocení
4x

K létu patří grilování a mezi grilovanými pochoutkami nesmí chybět pořádný burger. Můžete ho ale připravit i doma třeba na grilovací pánvi. Základem je perfektně připravené šťavnaté maso, zkuste ochutit přirozeně fermentovanou sójovou omáčkou KIKKOMAN, která maso nejen osolí a zjemní.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • libové mleté maso (hovězí nebo směs hovězího a vepřového) 500 g
  • šalotka, nakrájená nadrobno 2 ks
  • přirozeně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman 3 lžíce
  • žloutek 1 ks
  • parmazán 20 g
  • zralá rajčata, podélně rozkrojená napůl 6 ks
  • balzamikový ocet 1 lžíce
  • zralý sýr čedar 60 g
  • burgerové bulky 4 ks
  • řeřicha
  • pepř (čerstvě namletý pepř)
  • kyselé okurky, nakrájené na plátky 2 ks
  • cukr na pocukrování rajčat

Další zajímavé recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:

Postup přípravy

  1. Smíchtejte mleté maso, šalotku, Kikkoman sójovou omáčku, vaječný žloutek a parmazán. Do mísy přidejte černý pepř, rozdělte směs na 4 díly a vytvořte z nich karbanátky. Poté nechte alespoň 30 minut chladnout v ledničce.
  2. Předehřejte troubu na 150 ⁰C, poloviny rajčat pokapejte olivovým olejem, balzamikovým octem, Kikkoman sójovou omáčkou, trochou cukru a pečte 1 hodinu.
  3. Předehřejte grilovací pánev, masové hamburgery trochu potřete olivovým olejem, pečte z každé strany alespoň 5-6 minut. Nakonec posypte strouhaným čedarem, nechte péct ještě minutku, aby se sýr roztavil a pak posypte řeřichou. Nakonec přidejte na hamburger opečená rajčata, okurky a můžete podávat.

Připravte perfektní šťavnatá burger podle videoreceptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty