Suroviny
Postup přípravy
1
Rozválíme listové těsto na obdélník, který potřeme připravenou směsí
Zavineme do rolády a nakrájíme na 1,5 cm silná kolečka, která klademe na pečicí papír
Šneky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme na 200 °C dozlatova
2
Do misky vložíme slitý celer (nudličky), přidáme nakrájený pórek, kukuřici a šunku nakrájenou na proužky
Dále do misky prolisujeme nebo nadrobno pokrájíme vejce, přidáme ananas (kostičky) a majonézu a vše pečlivě promícháme
Dle chuti možno naředit tekutinou z ananasu
Předkrm
Šneci na antistresovém salátu
Ingredience:1 balíček listového těsta, 1 konzerva ďábelských toustů, 150 g Vysočiny (jemně nakrájené), 4 trojúhelníčky měkkého sýra, 1 větší cibule (nadrobno), pár lžic ostrého kečupu, sůl, pepř, 1 vejce na potření, 150 g strouhaného eidamu.
Na celerový salát:2 skleničky naloženého celeru, 1 plechovka sterilované kukuřice, 1 ananas v plechovce, 1 pórek, 200 g šunky, 1 vajíčko (natvrdo), 1 majolka.