Head
- voda 2 lžíce
Postup přípravy
Želatinu rozpustíme v misce s vodou. V kastrůlku zahřejeme smetanu s cukrem na teplotu 80˚C a nepřestáváme ji míchat metličkou. Připravíme si formu na menší chlebíček nebo jednotlivé formičky. Želatinu necháme rozpustit v horké smetaně. Směs nalijeme do formy a svěříme ji na šest hodin lednici. Pak nakrájíme dezert na plátky a naaranžujeme na talíř.
Pustíme se do horkého karamelového krému. Do kastrůlku dáme cukr a na slabším plameni jej rozpouštíme. Když začne bublat, zchladíme jej smetanou. Krém zůstane karamelově zbarvený a vláčný. Znovu jej proženeme metličkou. Na závěr jím přelijeme plátky smetanového dezertu.
Dezert
Smetanový s karamelem
Ingredience:
- 1 l smetany
- 6 lžic cukru
- 6 plátků želatiny
Na krém:
- 6 lžic cukru
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce smetany