reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Plněná kuřecí roláda s bylinkami
Autor: Slepičárna blog Plněná kuřecí roláda s bylinkami

Plněná kuřecí roláda s bylinkami

Hodnoceno: 8x
Jasně, sladké rolády jsou fantastické, ale co takové slané? My bychom se po nich mohli vážně utlouct, zvlášť když jsou použité kvalitní ingredience. Nakupte dostatečné zásoby a pusťte se do rolování.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa nařízněte uprostřed tak, abyste z nich vytvořili podobu srdce.
  2. Osolte, opepřete z vnitřní strany a zakapejte olivovým olejem.
  3. Navrch rozložte šunku, na ní plátky sýra a nakonec bylinky. Klidně i se stonky.
  4. Přiklopte, zarovnejte, co přesahuje a provázkem nebo párátky upevněte – zarolujte.
  5. Vložte do pekáčku, ještě zvenku lehce posolte maso a můžete podlít troškou vody, většinou to ale není nutné.
  6. Pečte při 180 °C nejprve přiklopené přibližně 30 minut, odklopte a ještě asi 10 minut pečte dozlatova. Podávejte se salátem, bramborami nebo rýží.

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Hlavní jídla