návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Plněná kuřecí roláda s bylinkami

Hodnoceno: 6x
4 porce
do 1 hodiny
Plněná kuřecí roláda s bylinkami
Autor: Slepičárna blog Plněná kuřecí roláda s bylinkami
Jasně, sladké rolády jsou fantastické, ale co takové slané? My bychom se po nich mohli vážně utlouct, zvlášť když jsou použité kvalitní ingredience. Nakupte dostatečné zásoby a pusťte se do rolování.

Postup

  1. Kuřecí prsa nařízněte uprostřed tak, abyste z nich vytvořili podobu srdce.
  2. Osolte, opepřete z vnitřní strany a zakapejte olivovým olejem.
  3. Navrch rozložte šunku, na ní plátky sýra a nakonec bylinky. Klidně i se stonky.
  4. Přiklopte, zarovnejte, co přesahuje a provázkem nebo párátky upevněte – zarolujte.
  5. Vložte do pekáčku, ještě zvenku lehce posolte maso a můžete podlít troškou vody, většinou to ale není nutné.
  6. Pečte při 180 °C nejprve přiklopené přibližně 30 minut, odklopte a ještě asi 10 minut pečte dozlatova. Podávejte se salátem, bramborami nebo rýží.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Hlavní jídla