Head
- kuřecí maso 5 kusů
Na zeleninový salát
- mrkev 2 kusy
Na dresink
- česnek 2 kusu
Na zeleninový salát
- paprika 1 kus
Head
- sýr 100 g
Na zeleninový salát
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Keramickou misku vysteleme asi 5-6 plátky anglické slaniny, na ni položíme okořeněný kuřecí plátek, na něj dáme nadrobno nakrájenou cibulku s paprikou a kostky tvrdého sýra, který můžeme také nahrubo nastrouhat. Vše úhledně zabalíme do bochánku, který z misky vyklopíme na pečící plech a jemně posypeme jemně grilovacím kořením. Pečeme v horkovzdušné troubě na 200 stupňů přibližně 30 minut a poté dopékáme pod grilem ještě dalších pět minut.
2. Brambory si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu várku oloupeme a uvaříme a rozšťoucháme s cibulkou, druhou polovinu nakrájíme na čtvrtky nebo na plátky a upečeme v troubě. Podáváme s dresinkem.
3. Na dresink si smícháme nadrobno nakrájenou cibulku s utřeným česnekem, do misky přidáme majonézu, kečup a koření - dle chuti.
4. Ledový salát,papriku a okurku nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, vše společně promícháme a přidáme tatarku nebo bílý jogurt a dochutíme kořením.