Skotské vejce v bylinkové strouhance
Zdroj: archiv Hellmann´s
Skotské vejce v bylinkové strouhance
Zdroj:
archiv Hellmann´s
Moje hodnocení
6x
Tradiční recept na skotské vejce se připravuje ze syrové směsi na klobásky. Pokud ale použijete dobře ochucené mleté maso, je to velmi jednoduché a výsledek je velmi lahodný. Pokud nechcete jíst smažená jídla, můžete připravená "vejce" upéct i v troubě.
2 porce
60 minut
Suroviny
Vejce
2 ks
mleté vepřové maso
200 g
hladká mouka
vejce, rozšlěhané
1 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
řepkový olej na smažení
Bylinková strouhanka
starý toustový chleba
3 plátky
čerstvý tymián
2–3 snítky
sůl a čerstvě namletý pepř
Dochucená majonéza
majonéza (např. Hellmann´s Delikátní)
5 lžic
dijónská hořčice
1 lžička
menší kyselá okurka
1 ks
čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky.
Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvořte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem.
Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno. Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance. V rendlíku rozehřejte cca 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut, do zezlátnutí.
Do misky dejte majonézu, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malé kostičky a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte. Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte napůl a podávejte s majonézou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.