Suroviny
- mascarpone 500 g
- šlehačka 400 ml
- cukr 3-4 lžíce
- cukr 1
- jahoda 1
- jahoda 5 ks
- vlašské ořechy
Postup přípravy
Šlehačku ušleháme, přidáme mascarpone, mletý a vanilkový cukr a vše lehce promícháme
Připravíme si misky nebo skleničky
Cukrářský pytel naplníme krémem a postupně plníme skleničky
První vrstva je krém, druhou tvoří kompotované jahody a poté opět následuje krém
Vršek ozdobíme ořechy v karamelu a čerstvou jahodou
Můžeme vrstvit i lžící
Dezert
Skleničkový dezert
Ingredience:
- 500 g mascarpone
- 400 ml šlehačky
- 3–4 lžíce mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 konzerva jahod
- 5 ks čerstvých jahod
- vlašské ořechy v karamelu