Head
- morková kost 3 ks
- přední hovězí 500 g
- cibule
- mrkev 4 ks
- petržel 4 ks
- celer
- česnek 2 stroužky
- sůl 1 kelímek
- pepř
- nové koření
- bobkový list 1 ks
Postup přípravy
Do většího hrnce dáme všechny suroviny bez nudlí a necháme vařit aspoň dvě hodiny. Maso a kosti scedíme, nakrájíme na malé kousky a ještě před tím, než vrátíme do hrnce maso i pokrájenou zeleninu, uvaříme ve vývaru domácí nudle.
Zatímco se vaří vývar, uděláme nudle. Na vál dáme mouku, kterou osolíme, uprostřed utvoříme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko a vypracujeme tužší těsto, které rozválíme válečkem na tenkou placku, tu dáme schnout na papír. Když nám těsto trochu oschne, nakrájíme nožem nudle dle požadované velikosti a necháme je opět schnout. Hotové nudle uvaříme v polévce, kterou ještě ozdobíme zelenou natí nebo libečkem.