Head
- kuřecí maso 1 kus
- vepřové maso 20 g
- klobása 1 dávka
Hořčicová omáčka
- ocet 1 dávka
Head
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Hl. chodSen o Artušově mečipostup:
1. Maso, klobásu a cibuli nakrájíme a vše napíchneme na špízové jehly. Necháme uležet. Poté okořeníme, pomastíme a necháme grilovat nebo péct v troubě a podléváme pivem. Zvlášť v páře ovaříme brokolici, kterou přidáváme z důvodu barevnosti.2. Na hořčicovou omáčku si na pánvi orestujeme cibuli nadrobno a přidáme pepř a hořčici. Zahustíme smetanou a můžeme dochutit octem a solí (záleží na typu hořčice).Sen o kamenu mudrců
Tenhle sen už spíš spadá do kategorie dezertů. Černá pro ty, co mají alergii na ořechyIngredience:4 pečené kaštany,10 vlašských ořechů,2 paraořechy,1 lžička medu,čokoládová poleva. postup:Vlašské ořechy namočíme v medu, vše vyskládáme úhledně na talíř a vhodně zalijeme čokoládovou polevou, kterou předtím rozehřejeme ve vodní lázni.