Náplň
- griotka 1 dcl
Postup přípravy
Upečeme si korpus: Našleháme si 4 bílky s 25g cukru a špetkou soli – uložíme do lednice. V míse šleháme 4 žloutky se 4 lžíci horké vody (vodu přidáváme opatrně za stálého šlehání) přidáme 100 g cukru a stále šleháme až do zhoustnutí. Pak přisypeme kakao, škrobovou moučku, ořechy, mouku s práškem do pečiva a na konec sníh z bílků. Přendáme do vymazané formy a pečeme 25 minut při 200 °C, dokud se střed dortu nelepí na párátko.
Uvaříme si náplň: Vylijeme do hrnce šťávu z třešní, přidáme 1,5 lžíce škrobové moučky, 2 vanilkové cukry, celou skořici, 1 dcl griotky a necháme svařit do zhoustnutí. Dáme vychladit. Vyšleháme šlehačku.
Po vychladnutí korpusu rozkrojíme na polovinu a můžeme pokapat ještě griotkou, naneseme vychladlou hmotu, šlehačku a přikryjeme druhým plátem. Natřeme celý dort šlehačkou, ozdobíme a podáváme.
Dezert
Schwarzwaldský dort
Ingredience – korpus:
40 g hrubé mouky40 g škrobové moučky1 kávová lžička prášku na pečení50 g mletých ořechů40 g kakaa125 g krystalového cukru4 vejce4 lžíce vařící vody4 šlehačky2 vanilkové cukry2 ztužovače do šlehačky
Ingredience – náplň:
1 višňový vypeckovaný kompot1,5 lžíce škrobové moučky2 vanilkové cukryskořice celá1 dcl griotky