Suroviny
Postup přípravy
Těsto: Oddělené bílky vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme do pěny oddělené žloutky a sodu smíchanou s kakaem. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Plát pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů C po dobu asi 15-20 minut. Ještě horký ho můžeme hned po upečení srolovat i s podkladovým papírem.
Krém: Z mléka a mouky uvaříme za stálého míchání hustou kaši, do které vmícháme po odstavení a zchladnutí žloutek. Kaši pak zcela vychladíme. Zvlášť vyšleháme v misce změklé máslo s cukrem a kaši do pěny postupně zašleháme. Vzniklý krém rozdělíme na dvě poloviny - do jedné zašleháme vanilkový cukr, do druhé moučkový, smíchaný s práškovým kakaem.
Zchladlý upečený plát rozvineme, stáhneme z něj opatrně papír a potřeme ho rovnoměrně veškerým světlým krémem. Vrstvu rovně uhladíme a ještě opatrněji na ni rozetřeme krém kakaový. Plát potom srolujeme a roládu necháme důkladně vychladit.