Suroviny
- červená řepa (středně velké bulvy) 4 ks
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou tmavý s příchutí fíků)
- polníček 2 velké hrsti
- feta
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- vlašské ořechy
Postup přípravy
- Červenou řepu omyjte, osušte, pokapte olivovým olejem, osolte, opepřete. Jednu po druhé zabalte do dvou vrstev alobalu. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C podle velikosti řepy 45 minut až hodinu, měkkost vyzkoušejte ostrým nožem, který by měl bulvou bez problémů projít.
- Řepu nechte zchladnout, oloupejte ji, nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na talíř naskládejte spolu s polníčkem, zakápněte olivovým olejem a balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou s příchutí fíků, posypte rozdrobeným sýrem a vlašskými ořechy.