Suroviny
- nové brambory (uvařené ve slupce a oloupané) 500 g
- extra virgin olivový olej 4 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- červená řepa (nakrájená na kousky) 500 g
- ančovička (v oleji) 50 g
- koriandr (lístky) 2 lžíce
- sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
Postup přípravy
- Oloupané uvařené mladé brambory pokrájejte na sousta. Smíchejte olej, vinný ocet, nadrcený česnek a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Spolu s nasekaným koriandrem a uvařenou, oloupanou a na kousky nakrájenou řepou přidejte k bramborám a smíchejte ve větší misce.
- Dobře promíchejte, přidejte na kousky nakrájené ančovičky.
- Následně podle chuti dosolte a opepřete.
- Dejte do lednice a nechte alespoň půl hodiny odpočinout, aby se všechny chutě spojily.