Salát
- celer None hrnek
- jablko 4
- hroznové víno None
Ingredience
- sůl None
Salát
- ledový salát None
Postup přípravy
Smícháme cukr a vodu v pánvi a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Přidáme ořechy a necháme je cca 20 minut marinovat v sirupu. Rozehřejeme troubu na 250 °C. Ořechy osušíme, rozložíme na plech a pečeme zhruba 30 minut. Vychladíme a uschováme na suchém místě.
V nádobě smícháme majonézu, smetanu a lžíci citronové šťávy na dresink. Případně dochutíme.
Celer oloupeme, nakrájíme a zakapeme lžící citronové šťávy. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Opět zakapeme šťávou. Promícháme s dresinkem a necháme hodinu v ledničce. Před podáváním talíře nazdobíme listy ledového salátu, přidáme celerový salát, dozdobíme ořechy, hrozny a posypeme řeřichou. Podáváme s bagetou.
Předkrm
Salát Waldorf (pro 4 osoby)
Ingredience:
- kandované ořechy
- 100 g cukru
- 100 ml vody
- sůl a pepř na dochucení
- 2 hrsti vlašských ořechů
Dresink:
- 1 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany (nejlepší je 20%)
- 3 lžíce citronové šťávy
Salát:
- hrnek celeru
- 4 jablka
- červené hrozny na ozdobu
- řeřicha
- ledový salát