Suroviny
- dýně (velká, oloupaná, s vybranými semínky, nakrájená na kostky) 1 ks
- rajčata (tvrdá, nakrájená na klínky) 3 ks
- olivový olej
- bílé fazole (bílé fazole s černým očkem, uvařené a okapané) 180 g
- ředkvičky (nakrájené na tenké plátky) 4–5 ks
- řapíkatý celer (nakrájený na tenké plátky nebo julliene) 1 stonek
- hladkolistá petržel 30 g
- gorgonzola 125 g
- balzamikový ocet
Postup přípravy
- Nakrájenou dýni a rajčata dejte na pečicí plech a pokapejte trochou olivového oleje. V předehřáté troubě je opékejte, dokud nebudou měkké a trochu připečené.
- Až budou dýně a rajčata vystydlé, posypte je jemně fazolemi, ředkvičkou, celerem, petrželkou a jarní cibulkou.
- Přidejte sýr, pokud máte chuť, a pokapejte olivovým olejem a balzamikem. Dochuťte podle libosti.