Suroviny
- kuřecí maso 2 ks
- majonéza 6 lžic
- ančovička 4-5 filátek
- hořčice 1 lžíce
- parmezán 2 lžíce
- česnek 2-3 stroužky
- římský salát 1 ks
- chleba 5 plátků
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
V mixéru zpracujte ančovičky se strouhaným parmazánem a trochou vody. Přidejte majonézu, hořčici, část sekaného česneku, sůl a pepř a krátce promixujte. Z toustového chleba okrájejte kůrku, zbytek nakrájejte na malé kostičky. Dejte na plech a při teplotě 100°C je sušte, dokud nejsou křupavé. Na pánvi pak rozehřejte olivový olej s česnekem a krátce krutony opečte. Oprané a osušené listy římského salátu nakrájejte a smíchejte s dresinkem. Na talíři salát dozdobte krutony a plátky parmazánu. K salátu podávejte orestovanákuřecí prsa.