Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rozmarýnový chléb

1 chléb porce
do 2 hodin
Rozmarýnový chléb
Rozmarýnový chléb Autor: isifa.com
Domácí pečivo chutná prostě nejlépe. Tentokrát pro vás máme voňavý rozmarýnový chléb, který si jistě zamilujete.
Reklama

Suroviny (1 chléb porce)

Reklama

Postup

  1. Do velké mísy nasypte všechny suché ingredience kromě rozmarýnu, dobře vše promíchejte, potom udělejte veprostřed hluboký důlek a do něj dejte sušený rozmarýn, vodu a olej. Jemně promíchávejte, až se začne utvářet těsto.
  2. Těsto dejte na pomoučenou plochu a hněťte, dokud nebude hladké. Pak je přendejte do naolejované mísy, přikryjte fólií a nechte je stát 30 minut, nebo dokud nenakyne do dvojnásobné velikosti.
  3. Předehřejte troubu na 200°C. Znovu těsto rozválejte a vytvarujte z něj dlouhý válec, potom oba konce spojte, aby se vytvořil kruhový tvar, přeložte na pečící plech, vyložený pečícím papírem, potřete olejem, posypte solí a čerstvým rozmarýnem. Nechte těsto stát dalších 30 minut. Pečte 25 minut, pak chléb vyjměte a nechte vystydnout.
  4. Při podávání: Nalámejte chleba na kusy a podávejte s ricottou.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama