Hlavní chod
- roštěnec 1 kg
Příloha
- olej neuvedeno neuvedeno
Předkrm
- cibule neuvedeno neuvedeno
Glazované cibule
- koření koření dle chuti neuvedeno neuvedeno
Předkrm
- sůl neuvedeno neuvedeno
Předkrm
- listové těsto neuvedeno neuvedeno
Hlavní chod
- koňak 200 ml
- hovězí vývar 500 ml
- wuster sauce neuvedeno neuvedeno
- sůl neuvedeno neuvedeno
Postup přípravy
Hříbky namočíme a necháme povařit, paštičky upečeme a necháme zchladnout. Na másle osmahneme zprudka hříbky, okořeníme, přidáme cibulku, osmahneme, zaprášíme moukou a zalijeme smetanou. Paštičky naplníme, posypeme strouhankou a urovnáme na mísu. Před podáváním necháme krátce zapéci a posypeme petrželí.
Roštěná à la mode
Ingredience: 1 kg roštěnce500 g kořenové zeleniny150 g slaniny250 g máslaolivový olejtymián, bobkový list, nové koření1 citron1 šípková zavařenina1 l červeného vína200 ml koňaku500 ml hovězího vývaruwuster saucetrochu sójové omáčkysůl, pepř
postup:
Na másle s olivovým olejem osmahneme maso a vyndáme. Ve výpeku osmahneme koření, pak zeleninu a slaninu a doplníme ostatní ingredience – nakrájený citron, trochu balsamicového octa, šípkovou zavařeninu. Vrátíme maso, zalijeme lahví vína, přidáme trochu koňaku nebo slivovice, přiklopíme poklicí a dusíme. Občas dolijeme trochou vývaru. Když je maso měkké, vyndáme ho, nakrájíme na porce, upravíme na mísu, doděláme omáčku a maso přelijeme.
Příloha Bramborový gratin…
Ingredience: 1 kg bramborolejmáslo1 větší cibule120 g slaniny250 ml vývarutymiánsůl, pepř Postup
Brambory nakrájíme na plátky a urovnáme na zapékací mísu vymazanou olejem. Na másle si osmahneme cibuli a slaninu, navršíme na brambory, okořeníme tymiánem, solí, pepřem, zalijeme trochou vývaru a necháme péci.
… a glazované cibule
Ingredience: 500 g cibulek120 ml meduocet balsamicokoření dle chuti
postup:
Na másle necháme zkaramelizovat med, zastříkneme octem balsamico, okořeníme. Vložíme cibulky a necháme je obalit v omáčce. Podáváme zvlášť na misce.
Předkrm
Hříbkové paštičky
Ingredience:
- 150 g sušených hříbků
- 120 g másla
- 2 cibulky
- mouka na zaprášení
- sůl, pepř, koření dle chuti
- 1 smetana
- strouhanka
- 1 listové těsto