Na pyré
- brambory 1 kg
Head
Postup přípravy
Plátky hovězího jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pikantní hrubozrnnou hořčicí, poklademe slaninou a půlkou vajíčka uvařeného natvrdo, přidáme pár kaparů, zavineme a dobře svážeme potravinářským provázkem. Takto postupujeme, až máme pět malých rolád. Ty orestujeme zprudka na oleji a dáme přikryté zapéct do trouby. Podléváme, kontrolujeme, dokud nejsou měkké. Vyjmeme a doděláme šťávu.
Brambory s celerem oloupeme, vložíme do osolené vody a vaříme do změknutí. Poté přidáme máslo, smetanu a rozšleháme.
K tomu podáváme zelené fazolky, které si uděláme na rozškvařené slanině a zesklovatělé cibulce. Přidáme očištěné fazole a necháme je podusit s troškou vody. Lehce osolíme a opepříme.