Na dobrý roastbeef potřebujete především dobré maso, pokud možno stařené, které se vám odmění neuvěřitelnou šťavnatostí a křehkostí. Nesmíte ho ovšem propéct příliš. K tomu vám pomůže zapichovací teploměr. Pokud máte rádi steaky, tuhle hračičku si domů určitě pořiďte!
Hovězí maso očistěte a vrchní část blány nařežte na kostičky. V pekáčku smíchejte olej s hořčicí a maso v něm marinujte nejméně 24 hodin. Jakmile vyndáte maso z lednice, nechte ho odpočinout, osolte, opepřete a ze všech stran zprudka opečte.
Maso uložte do pekáče a pečte ho v předehřáté troubě při teplotě 150 °C. Střed masa by měl dosáhnout teploty 45–55 °C. Správnou teplotu masa zjistíte pomocí vpichovacího teploměru.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.