Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rizoto s pečenými rajčaty

4 porce
do 1 hodiny
Rizoto s pečenými rajčaty
Rizoto s pečenými rajčaty Autor: isifa.com
Pravé italské rizoto se vyznačuje tzv. mazlavou konzistencí. Základem je kvalitní rýže a víno. Pak už stačí jen pár čerstvých surovin a zázrak je na světě.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na pekáč dejte rajčata, pokapejte je olivovým olejem a shrňte je k sobě. Ochuťte solí, pepřem a cukrem. Dejte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte 30 minut.
  2. Ohřejte vývar společně s vínem a udržujte směs na mírném ohni teplou.
  3. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte na něm nakrájenou cibuli, až bude lesklá. Přidejte rýži a restujte asi 1 minutu, až bude průhledná.
  4. Přidejte hrnek vývaru a míchejte rýži, dokud se všechna tekutina neabsorbuje. To opakujte, dokud nebude všechna tekutina spotřebována a rýže bude měkká, ale ne rozbředlá.
  5. Přidejte nastrouhaný parmazán a důkladně ho do rizota vmíchejte. Ochuťte solí a pepřem.
  6. Když budou rajčata upečená, vmíchejte ¾ do rizota a zbylou ¼ nechte na dokončení.
  7. Ozdobte zbylými rajčaty, hoblinami z parmazánu a bazalkovými lístky.
Reklama

Risotto s pečenými rajčaty Foto:

Rizoto s pečenými rajčaty                                                                                   Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama