Na řízečky
- vepřová panenka (nebo kuřecí prsa ) cca 600 g
- kukuřičné lupínky 2 hrnky
- mandlové plátky 1 hrst
- sezamová semínka 1 lžíce
- sůl 1 lžička
- kokosové mléko 200 ml
Na mangovou omáčku
- mango (zralé) 1 ks
- koriandr (čerstvý) 1 hrst
- sójová omáčka 1 lžíce
- citronová šťáva (z půlky citrónu)
- kokosové mléko 1 dcl
Postup přípravy
- Nejdříve v mixéru rozmixujte kukuřičné a mandlové lupínky, přidejte sezam a nasypte do větší misky, ve které budete obalovat.
- Maso si naklepejte, tak jak máte rádi, jak jste zvyklí. Každý kousek masa nejprve namočte v kokosovém mléku a potom obalte ve směsi kukuřičných lupínků, mandlí a sezamu. Dejte na plech, který lehce pokapejte olivovým a sezamovým olejem. Pečte na 190 stupňů asi 15 minut.
- Mezitím si připravte omáčku – do mixéru dejte všechny ingredience a rozmixujte dohladka. Omáčkou potom můžete zalít řízečky, nebo ji podávat vedle v mističce a kombinaci nechat na strávníkovi.
- Jako přílohu zkuste štouchané brambory s batáty, kde místo normální smetany a mléka použijte mandlové mléko, ale můžete zkusit třeba jasmínovou rýži.