Suroviny
- cibule 1 ks
- cuketa 2 ks
- cuketové květy 300 g
- rýže carnaroli 500 g
- vývar (horký) 1,5 l
- sůl 1 špetka
- máslo 125 g
- Grana Padano (na posypání) 2 hrsti
Postup přípravy
- Na másle zpěníme nasekanou cibulku, přidáme rýži, necháme ji lehce zesklovatět a zalijeme naběračkou vývaru. Cuketky nakrájíme na kostičky a přihodíme do hrnce. Postupně přiléváme po naběračkách vývar a rizoto mícháme, dokud není rýže uvařená al dente – na skus.
- Nakonec přidáme nakrájené cuketové květy, promícháme, dochutíme solí a stáhneme z ohně. Vmícháme kousek másla a půlku nastrouhaného sýra, aby rizoto získalo krémovitou konzistenci. Servírujeme na květech cukety, bohatě posypeme sýrem Grana padano.