Risotto Con Zucchine aneb cuketové rizoto podle Emanuela Ridiho
Risotto Con Zucchine
Risotto Con Zucchine
Moje hodnocení
24x
Krémové rizoto servírované na květech cukety a bohatě sypané sýrem Grana padano umí dokonale zvednout náladu. Hladivá struktura se svěžím křupavým akcentem v podobě cukety vám vylepší den.
Na másle zpěníme nasekanou cibulku, přidáme rýži, necháme ji lehce zesklovatět a zalijeme naběračkou vývaru. Cuketky nakrájíme na kostičky a přihodíme do hrnce. Postupně přiléváme po naběračkách vývar a rizoto mícháme, dokud není rýže uvařená al dente – na skus.
Nakonec přidáme nakrájené cuketové květy, promícháme, dochutíme solí a stáhneme z ohně. Vmícháme kousek másla a půlku nastrouhaného sýra, aby rizoto získalo krémovitou konzistenci. Servírujeme na květech cukety, bohatě posypeme sýrem Grana padano.